Hoofdpijnmassage

image

Spierspanningshoofdpijn

Toenemende stress als gevolg van werkdruk en privéproblematiek is de grootste oorzaak voor spierspanning gerelateerde hoofdpijn binnen onze maatschappij. In combinatie met een verkeerde houding en overbelasting tijdens werk en sportactiviteiten, heeft ruim 60% van de huidige Nederlanders wel eens te maken met hoofdpijn.

Klachten worden veroorzaakt door een toename van spierspanning in je nek, hals, schouders en bovenlichaam. De meeste mensen ervaren een strakke band om hun hoofd die een dof en drukkend gevoel geeft. Eenzijdige en herhalende belastingen zoals een verkeerde houding kunnen de oorzaak zijn voor hoofdpijn zoals afgebeeld in het plaatje hiernaast.

Een bijkomende problematiek voor het ontstaan van hoofdpijn is een verminderde beweeglijkheid van de nek- en borstwervelkolom. Wanneer de mobiliteit van de nek- en borstwervelkolom is verminderd kan er een veranderd beweegpatroon ontstaan. Spieren vertonen ander beweeggedrag en raken overbelast. Met als gevolg een verhoogde spierspanning die zorgt voor hoofdpijn.

Bekijk de video
en ontdek welke spieren
uw hoofdpijn veroorzaken!

Nek, hals en schouderspieren kunnen de oorzaak zijn van continu zeurende hoofdpijn. Spieren zoals de Trapezius, Splenius en Sternocleidomastoideus zijn de oorzaak van hoofdpijn aan zowel de achterkant, zijkant en voorkant van het hoofd (waaronder de ogen en het aangezicht). Ontdek in de video hiernaast welke spieren de oorzaak zijn voor jou hoofdpijn!
Ga voor de beste Hoofdpijnmassage!
image
image

Hoe profiteert u van de beste Hoofdpijnmassage

1. Bij binnenkomst zal er eerst een kort onderzoek plaats vinden. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken welke spieren verhoogd zijn in spanning en welke bewegingen van de nek- en borstwervelkolom beperkt zijn.

2. Afhankelijk van de bevindingen uit het onderzoek, zal de hoofdpijnmassage bestaan uit het behandelen van de nek, hals, schouders en boven rugspieren.

3. Indien gewenst kan ik met mijn fysiotherapeutische expertise bewegingsbeperkingen van de nek- en borstwervelkolom opheffen. Dit zal in goed overleg met u van tevoren worden besproken.

4. De minimale behandelduur zal 30 minuten zijn. Indien langer nodig is dan zitten hier geen extra kosten aan verbonden. De kosten voor de gehele behandeling zijn 35 euro.

5. De beste hoofdpijnmassage is het herhalen van deze massage. Zonder herhaling, geen effect!

Nieuwste Blog

Read More