Triggerpointmassage

image

Triggerpoints (Spierknopen)

Het ontstaan van Triggerpoints (in de volksmond 'Spierknopen') heeft zijn oorsprong in een verhoogde aanmaak en afgifte van de stof acetylcholine (helpt bij het goed functioneren van de (spier)zenuwen). Elektrische impulsen zorgen ervoor dat de spier zich aanhoudend aanspant. Dit heeft als gevolg dat er lokaal een verminderde doorbloeding ontstaat in combinatie met een tekort aan zuurstof.

Doordat er een tekort aan zuurstof en voedingsstoffen ontstaat, komt er een grote hoeveelheid ontstekingsmechanismen vrij. Die zorgen ervoor dat de afgifte van acetylcholine blijft bestaan en de lokale spier blijft aangespannen.

Het uiteindelijke resultaat zijn actieve (pijnlijk bij of zonder aanraking) of latente (alleen pijnlijk bij aanraking) Triggerpoints. Een Triggerpoint is een overprikkelbare plek gelegen in een skeletspier, die samenvalt met een overgevoelige voelbare knobbel in een strakke band. Wanneer deze Triggerpoints langdurig aanwezig blijven zal de remming van pijnprikkels afnemen en zal er pijn worden waargenomen op andere plekken in het lichaam (uitstralingspijn). Pijnlijke gewrichten, botten, spieren en pezen zijn het gevolg maar zijn niet de hoofdoorzaak van de klachten.

Voorkom kramp en uitstralingspijn door middel van Triggerpointmassages!

Een actieve of latente Triggerpoint heeft als resultaat dat de remming van pijnprikkels niet goed meer werkt. Het doel van de behandeling is, door middel van het uitoefenen van mechanische druk (zoals diepe weefsel massages bijv. compressie), de doorbloeding en zuurstofvoorziening te verbeteren. De remming van pijnprikkels zal hierdoor herstellen en de pijnlijke klachten zullen afnemen!
Ga voor de beste Triggerpointmassage!
image

Triggerpointmassage in Breda - Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke

Een goede en betaalbare triggerpointmassage in Breda boek je bij Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke. Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke in Breda heeft de kennis en ervaring sinds 2007 van een gediplomeerd en BIG-geregistreerd sportfysiotherapeut. Mijn missie is om mensen bewust te maken dat het frequent en continue onderhouden van het lichaam door middel van sportmassages, triggerpointmassages of ontspanningsmassages een must is om zo goed mogelijk te kunnen blijven sporten en bewegen in het alledaagse leven. Boek een triggerpointmassage in Breda bij Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke en ervaar zelf de positieve effecten van een herhaaldelijke massage!


Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke - Triggerpointmassage in Breda
Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke – Triggerpointmassage in Breda

De 5 voordelen van de beste Triggerpointmassage in Breda

Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut in 2007 en BIG geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ik gebruik mijn kennis en ervaring van het menselijk lichaam om jou de beste triggerpointmassage te geven.

Je bent geen onnodig tijd kwijt aan een intake, onderzoek en het invullen van onnodige vragenlijsten.

Wil je een triggerpointmassage in Breda van 30, 45 of 60 minuten, dan zal je ook gemasseerd worden voor 30, 45 of 60 minuten. Je krijgt de behandeltijd waarvoor je betaald.

Indien gewenst kan ik naast de triggerpointmassage ook een screening en onderzoek van het lichaam aanbieden. Dit valt buiten de behandeltijd en is geheel kosteloos.

Continu√Įteit en een frequent ritme zijn essentieel voor een goed resultaat. Zonder herhaling, geen effect!

Boek je Triggerpointmassage in Breda

Vertrouw in je eigen keuzes en ga voor de beste triggerpointmassage in Breda. En nee, dit hoeft niet per se bij mij te zijn. Maar Sportmassagepraktijk Jeroen van Ginneke in Breda zal er altijd voor zorgen dat de prijs-kwaliteitverhouding juist is.